Maak
UI/UX onderzoek onderdeel van
jouw bedrijf

Wij verdiepen ons in jouw wereld en maken een UI/UX analyse van jouw bedrijf. Daarna werken wij nauw met jou samen om oplossingen te realiseren.

IOS Desktop Android

99% with gradient progress bar

Waarom
UI/UX onderzoek?

Veel bedrijven lopen klanten mis omdat ze hun gebruikers niet begrijpen. Of gebruiksvriendelijkheid wordt niet op #1 gezet. Beide hebben onderanderen nadelen op jouw success.

Gebruikerservaring verbeteren

Wij identificeren en verbeteren knelpunten waar jouw gebruikers tegenaan lopen. Door te begrijpen hoe gebruikers de interface gebruiken en wat hun verwachtingen zijn, kan jouw bedrijf de gebruikerservaring optimaliseren en zo de tevredenheid en loyaliteit van klanten vergroten.

Verbeteringen identificeren

Door te begrijpen hoe gebruikers omgaan met het product en wat hun behoeften en wensen zijn, kan het bedrijf nieuwe functies of verbeteringen ontwikkelen om aan deze behoeften te voldoen.

Verhoogde conversies

Door UI/UX-onderzoek uit te voeren, kan een bedrijf inzicht krijgen in welke ontwerp-elementen de conversiepercentages verhogen.

Kosten besparen

Wij sporen problemen op die anders pas later in het ontwerpproces of zelfs na de lancering van een product naar voren komen. Door deze problemen vroegtijdig op te sporen kun je onderanderen de kosten van reparaties of redesigns verminderen.

Onderscheid van concurrenten

Door regelmatig UI/UX-onderzoek uit te voeren, kan een bedrijf bijblijven bij de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van gebruikerservaring en zo een concurrentievoordeel behouden.

Beter navigeren en innoveren

Ontdek waar gebruikers vastlopen tijdens het navigeren op jouw website of applicatie, waar ze behoefte aan hebben en welke nieuwe functies of mogelijkheden ze willen. Op basis hiervan kun je de gebruikerservaring optimaliseren en innovatie binnen jouw bedrijf aanmoedigen.

Aanpak van
UI/UX onderzoek?

Het uitvoeren van UI/UX-onderzoek is een iteratief proces en het bedrijf moet blijven testen en verbeteren om de gebruikerservaring te optimaliseren.

Doelen vaststellen

Voordat het onderzoek begint, gaan wij met jou duidelijke doelstellingen formuleren. Wat wil het bedrijf leren over de gebruikerservaring? Wat zijn de belangrijkste vragen die het bedrijf wil beantwoorden?

Onderzoeksmethode vaststellen

 Er zijn verschillende onderzoeksmethoden beschikbaar, zoals gebruikerstesten, enquêtes, focusgroepen, gebruikersinterviews en meer. Wij gaan met jou geschikte methoden selecteren op basis van de doelstellingen en het beschikbare budget.

Deelnemers werven

Wij gaan samen met jou deelnemers werven die representatief zijn voor de doelgroep van het product. Dit kunnen bestaande gebruikers zijn, maar ook potentiële gebruikers.

Onderzoek uitvoeren

Wij voeren het onderzoek uit volgens de gekozen methoden. Gebruikerstesten kunnen bijvoorbeeld betrekking hebben op het observeren van gebruikers terwijl ze taken uitvoeren op een website of app, terwijl enquêtes gericht kunnen zijn op het verzamelen van kwantitatieve gegevens over de gebruikerservaring.

Resultaten Analyseren

Nadat het onderzoek is voltooid, gaan wij de resultaten analyseren om inzicht te krijgen in de gebruikerservaring. Dit kan leiden tot het identificeren van verbeterpunten en kansen voor productontwikkeling. Wij bespreken de resultaten met jou en komen samen met een plan van implementatie.

Verbeteringen Implementeren

Wij implementeren de aanbevolen en besproken verbeteringen en monitoren de gebruikerservaring om ervoor te zorgen dat de gewenste resultaten worden bereikt.

Strategie van
UI/UX onderzoek?

Hoe ziet een UI/UX Onderzoek er uit vanuit onze kant? Wij maken gebruik van Aquila’s BBBT© strategie of EDIT© in het Engels.

Benadrukken

Tijdens de fase “Benadrukken” is ons voornaamste doel om meer te leren over jouw gebruiker en hun problemen, wensen en behoeften, en de omgeving of context waarin ze het ontwerp zullen ervaren. Het belangrijkste deel van deze fase is om afstand te nemen van onze aannames en veronderstellingen en de onderzoeksresultaten de besluitvorming te laten bepalen.

Ons gebruikersonderzoek kan onder andere Gebruikersenquêtes, Usability testen, Focusgroepen, Gebruikersobservatie, Analytics, A/B-testing omvatten.

Vaker analyseren wij ook jouw concurrenten om te bepalen hoe jouw gebruiker concurrentenproducten ziet als onderdeel van hun dagelijks leven en dagelijkse probleemoplossing.

Door een dieper inzicht te krijgen in de behoeften van jouw gebruikers en de context waarin zij jouw product zullen gebruiken, kunnen we beter inspelen op hun behoeften en hun ervaringen verbeteren. Dit zal uiteindelijk resulteren in producten die beter aansluiten op de wensen van onze klanten en jouw een concurrentievoordeel geven.

Bepalen

In de fase “Bepalen” analyseren wij onze onderzoeksresultaten van de fase “Benadrukken” en bepalen we welke problemen van gebruikers het belangrijkst zijn om op te lossen, en waarom. Dit zal ons leiden naar een duidelijk doel voor het ontwerp van het product. Wij breiden ons onderzoek uit door onderanderen user persona’s, journey maps, user flows en meer op te stellen.

Het belangrijkste resultaat van deze fase is een duidelijke probleemstelling, een beschrijving van de behoefte van de gebruiker die ons ontwerp zal oplossen. Met deze informatie zouden wij ook een waardepropositie kunnen ontwikkelen, een samenvatting van waarom onze gebruiker het product of dienst zou moeten gebruiken die we ontwerpen.

Begrip

Nadat wij het probleem hebben benadrukt en bepaald kunnen wij een begrip samenstellen met behulp van de onderzoeksresultaten. In deze fase zullen wij zoveel mogelijke oplossingen formeren. Dit doen we omdat de eerste oplossing niet altijd de juiste is, en vaker heeft een probleem meerdere oplossingen. Daarom bedenken wij meerdere schikkingen om op die manier de best mogelijke uitkomst te overzien.

In deze stap brainstormen wij graag met jou om te zien waar eventuele knelpunten liggen en/of we al sommige oplossingen kunnen buitensluiten voor ons prototype.

In sommige gevallen zou het kunnen dat we teruggaan naar gebruikers- of concurrentieonderzoek om onze keuze in oplossingen te verfijnen.

Testen

In de laatste fase, genaamd "Testen", hebben wij tot nu toe het probleem benadrukt, onderzoek gedaan en oplossingen bedacht. In deze fase testen wij of onze oplossingen effectief zijn. Voor elke oplossing creëren wij een prototype dat we op een gestructureerde manier testen. Door onze prototypes te testen kunnen we zien of het beter werkt dan de vorige productversie. We testen dit door gebruikers in een gecontroleerde omgeving gebruik te laten maken van onze prototypes. Hieruit kunnen we feedback krijgen en kijken of het inderdaad beter werkt dan de vorige versie.

Het doel van het testen van prototypes is om het prototype te blijven verfijnen terwijl we inzicht krijgen in vragen zoals "Is het ontwerp van je product of dienst gebruiksvriendelijk?" en "Is het probleem van de gebruiker opgelost?". Zodra alle partijen tevreden zijn met de veranderingen, gaan we over tot het ontwikkelen van het prototype voor jouw website.

Verschillende
Onderzoeksmethoden

Gebruikersenquêtes

Dit is een vragenlijst die aan gebruikers wordt gegeven om inzicht te krijgen in hun ervaringen en meningen over een product of dienst.

Usability Testen

Hierbij wordt geobserveerd hoe gebruikers interactie hebben met een product of dienst en hoe gemakkelijk het voor hen is om bepaalde taken uit te voeren.

Focusgroepen

Dit zijn groepsinterviews met meerdere gebruikers om meer diepgaand inzicht te krijgen in hun gedachten en meningen over een product of dienst.

Gebruikers Observatie

Hierbij worden gebruikers geobserveerd terwijl ze een product of dienst gebruiken in hun natuurlijke omgeving, om meer te weten te komen over hun behoeften en gedrag.

Analytics

Dit omvat het analyseren van gegevens die zijn verzameld over gebruikersinteracties met een product of dienst, zoals klikken, paginaweergaven en conversies.

A/B-testing

Hierbij wordt een wijziging in een product of dienst getest tegen een controle om te bepalen welke versie beter presteert op basis van gebruikersgedrag.

Interviews

Hierbij worden gebruikers persoonlijk geïnterviewd om meer te weten te komen over hun gedachten, gevoelens en gedrag bij het gebruik van een product of dienst.

Wat zeggen
Onze klanten?

Dhr. Roger Kroll

5/5

Wij waren op zoek naar een Web-professional die onze website zou creëren en ontwikkelen. AQUILA SERVICES heeft onze visie tot leven gebracht.We hebben onze wensen uitvoerig besproken voordat we met iets verder gingen. Tristan (Aquila) heeft een pakket samengesteld dat aan al onze wensen voldeed, wat op zijn beurt resulteerde in een website die onze verwachtingen ruimschoots overtrof. Fantastische service en een geweldige kerel met aandacht voor detail. Tristan heeft een scherp oog voor design en een creatieve/artistieke manier over hem die hem in staat stelt om al zijn vaardigheden in synergie te gebruiken om een project rond te krijgen en dat tegen de juiste prijs. Aquilla zal ons de komende jaren blijven adviseren over de beste manieren om verder te gaan met nieuwe functies en ideeën. We kijken uit naar een geweldige samenwerking en bevelen Aquila diensten ten zeerste aan bij iedereen die een website of webdiensten nodig heeft. Dank je Tristan voor de fantastische website!

Elizabeth P.

5/5

I wanted a whole new website and Aquila services was just the place!Professional, listened well to what I wanted and also importantly what I didn’t want and took great initiative coming up with ideas to work with!

Couldn’t be happier with the outcome.

HIGHLY RECOMMENDED!!

Dhr. Roger Kroll

5/5

Wij waren op zoek naar een Web-professional die onze website zou creëren en ontwikkelen. AQUILA SERVICES heeft onze visie tot leven gebracht.We hebben onze wensen uitvoerig besproken voordat we met iets verder gingen. Tristan (Aquila) heeft een pakket samengesteld dat aan al onze wensen voldeed, wat op zijn beurt resulteerde in een website die onze verwachtingen ruimschoots overtrof. Fantastische service en een geweldige kerel met aandacht voor detail. Tristan heeft een scherp oog voor design en een creatieve/artistieke manier over hem die hem in staat stelt om al zijn vaardigheden in synergie te gebruiken om een project rond te krijgen en dat tegen de juiste prijs. Aquilla zal ons de komende jaren blijven adviseren over de beste manieren om verder te gaan met nieuwe functies en ideeën. We kijken uit naar een geweldige samenwerking en bevelen Aquila diensten ten zeerste aan bij iedereen die een website of webdiensten nodig heeft. Dank je Tristan voor de fantastische website!

Angeline Paul

5/5
WTS Energy Logo

Wij waren op zoek naar een Web-professional die onze website zou creëren en ontwikkelen. AQUILA SERVICES heeft onze visie tot leven gebracht.We hebben onze wensen uitvoerig besproken voordat we met iets verder gingen. Tristan (Aquila) heeft een pakket samengesteld dat aan al onze wensen voldeed, wat op zijn beurt resulteerde in een website die onze verwachtingen ruimschoots overtrof. Fantastische service en een geweldige kerel met aandacht voor detail. Tristan heeft een scherp oog voor design en een creatieve/artistieke manier over hem die hem in staat stelt om al zijn vaardigheden in synergie te gebruiken om een project rond te krijgen en dat tegen de juiste prijs. Aquilla zal ons de komende jaren blijven adviseren over de beste manieren om verder te gaan met nieuwe functies en ideeën. We kijken uit naar een geweldige samenwerking en bevelen Aquila diensten ten zeerste aan bij iedereen die een website of webdiensten nodig heeft. Dank je Tristan voor de fantastische website!

Jim Johnston

5/5
Logo of native green fence and landscape
We hired Aquila to design and build our website for a fence and landscape business. We ended up with a cutting-edge site that perfectly represents us to our clients; who often mention what a great website we have.

Our much improved online presence has made it easier for prospective clients to find us and there is no question that it sets us apart from our competition. Aquila has also provided excellent support with routine website maintenance. We highly recommend Aquila for their creative insight, responsiveness and expertise.

Jill Baker

5/5
Anyone can farm logo black and white
We hired Tristan for a large membership site build. This wasn’t straight forward or simple and required lots of troubleshooting bug, fixes and presented many hurdles to overcome.

Over the last 6 months we’ve been in constant contact with Tristan over email text and conference calls. he has met and exceeded our expectations at every turn and made a very complicated process simple and straightforward

We’re really happy with his work and the final product!

I strongly recommend Tristan and his services!

Ayman Alneaimi

5/5
TXA logo in black and white with the Amsterdam "XXX"

Ik heb onlangs de kans gehad om samen te werken met Aquila Services, onder leiding van Tristan, voor de volledige merk- en websiteontwikkeling van ons taxibedrijf, TXA Taxi. Ik ben verheugd om onze ervaringen met Aquila Services te delen en de uitstekende resultaten die zij voor ons bedrijf hebben bereikt.

Vanaf het begin was het team van Aquila Services, met name Tristan, zeer professioneel en betrokken. Ze namen de tijd om onze visie, doelen en vereisten te begrijpen, en leverden vervolgens een holistische benadering die onze merkidentiteit en online aanwezigheid naar een hoger niveau tilde.

Het ontwerp van de huisstijl, inclusief ons logo, kleurenpalet en lettertypen, was perfect afgestemd op de uitstraling die we wilden bereiken. Het resultaat is een herkenbare en consistente merkidentiteit die ons helpt op te vallen in de concurrerende taximarkt.

De websiteontwikkeling met behulp van WordPress en Elementor was even indrukwekkend. Aquila Services heeft een prachtige, responsieve website gecreëerd die zowel gebruiksvriendelijk als effectief is in het genereren van boekingen. De integratie van het boekingssysteem was naadloos, wat resulteerde in een soepele gebruikerservaring voor onze klanten.

Wat ons vooral opviel aan de samenwerking met Aquila Services, was hun toewijding aan het project en hun voortdurende ondersteuning. Ze waren altijd bereid om problemen op te lossen, updates te implementeren en verbeteringen aan te brengen op basis van feedback. Dit heeft ons geholpen om een betrouwbaar en up-to-date online platform te behouden.

Onze samenwerking met Aquila Services en Tristan heeft geresulteerd in een aanzienlijke toename van de boekingen en het uitbreiden van ons klantenbestand. Wij zijn ervan overtuigd dat de sterke merkidentiteit en gebruiksvriendelijke website een cruciale rol hebben gespeeld in ons succes.

We zijn erg blij met de resultaten van dit project en zouden Aquila Services en Tristan zonder aarzeling aanbevelen aan anderen die op zoek zijn naar een betrouwbare en getalenteerde partner voor hun merk- en websiteontwikkeling.

Joe Baker

5/5
Nomadic Media CO logo in black and white

I had the pleasure of working with Aquila Services on a website development project for NomadicMediaCo, a small business specializing in videography and photography services. The project involved UI/UX research and the subsequent development of a custom website using WordPress and Elementor.

Aquila Services started the project with a thorough UI/UX research to understand the needs and desires of both NomadicMediaCo and their potential clients. Based on this research, they developed a customized website that presents the creative services of the company in an attractive and accessible way.

The UI/UX research was comprehensive, involving analysis of competitive websites, identification of key target audiences, and mapping of the ideal user experience. Aquila Services used this knowledge to create a design and navigation structure that offers an intuitive and enjoyable user experience.

Using WordPress and Elementor, Aquila Services developed a customized website that showcases the creative services and portfolio of NomadicMediaCo in a visually appealing and user-friendly way. The website features different sections, such as services, portfolio, about us, and contact, which make it easy for potential clients to access all relevant information.

The new website has improved NomadicMediaCo’s online presence and provides a professional look that matches their creative services. With the use of WordPress and Elementor, the website is easy to maintain, allowing NomadicMediaCo to update their portfolio and services effortlessly.

Overall, my experience working with Aquila Services was excellent. They delivered a successful website development project based on thorough UI/UX research and the use of WordPress and Elementor. The new website offers a user-friendly and visually appealing experience for potential clients and helps NomadicMediaCo present their creative services effectively and professionally. I highly recommend Aquila Services for website development projects.

Jim Johnston

5/5
Logo of native green fence and landscape
We hired Aquila to design and build our website for a fence and landscape business. We ended up with a cutting-edge site that perfectly represents us to our clients; who often mention what a great website we have.

Our much improved online presence has made it easier for prospective clients to find us and there is no question that it sets us apart from our competition. Aquila has also provided excellent support with routine website maintenance. We highly recommend Aquila for their creative insight, responsiveness and expertise.

Joe Baker

5/5
Anyone can farm logo black and white
We hired Tristan for a large membership site build. This wasn’t straight forward or simple and required lots of troubleshooting bug, fixes and presented many hurdles to overcome.

Over the last 6 months we’ve been in constant contact with Tristan over email text and conference calls. he has met and exceeded our expectations at every turn and made a very complicated process simple and straightforward

We’re really happy with his work and the final product!

I strongly recommend Tristan and his services!

Hey,

Wil jij samen werken
met een
UI/UX specialist?

Veelgestelde
vragen

Wat is het verschil tussen UI- en UX-ontwerp?

UI (User Interface) ontwerp richt zich op het uiterlijk en de interactie-elementen van een product of website, zoals knoppen, navigatie, kleurenschema's en typografie. Het doel van UI-ontwerp is om een visueel aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke interface te creëren voor gebruikers om mee te werken.

 

UX (User Experience) ontwerp, daarentegen, richt zich op het algehele gevoel en de ervaring die een gebruiker heeft tijdens het gebruik van een product of website. UX-ontwerp omvat aspecten zoals bruikbaarheid, toegankelijkheid en functionaliteit en is gericht op het optimaliseren van de interactie tussen gebruikers en het product om te zorgen voor een positieve ervaring.

Lees meer over UI/UX

Hoe kan UI/UX-onderzoek helpen bij het behouden van klanten?

UI/UX-onderzoek helpt bedrijven om de behoeften, wensen en verwachtingen van hun klanten beter te begrijpen. Door te weten wat gebruikers willen en nodig hebben, kunnen ontwerpers effectievere en aantrekkelijkere interfaces creëren, wat op zijn beurt leidt tot een betere gebruikerservaring. Wanneer klanten tevreden zijn met de ervaring die ze hebben met een product of dienst, zijn ze meer geneigd om loyaal te blijven en herhaalde aankopen te doen.

Waarom is UI/UX-onderzoek belangrijk?

UI/UX-onderzoek is belangrijk omdat het helpt om een dieper inzicht te krijgen in de behoeften en verwachtingen van gebruikers. Door te begrijpen wat gebruikers willen en nodig hebben, kunnen bedrijven betere producten en diensten ontwikkelen die voldoen aan de wensen van hun klanten. Dit leidt tot hogere klanttevredenheid, betere gebruikerservaringen en uiteindelijk meer succes voor het bedrijf.

Wat zijn de voordelen van het uitbesteden van UI/UX-onderzoek?

Door het uitbesteden van UI/UX-onderzoek profiteer je van deze voordelen, wat kan leiden tot een beter begrip van jouw gebruikers en een effectievere en aantrekkelijkere gebruikersinterface en -ervaring.

 

  1. Toegang tot gespecialiseerde expertise: Door het uitbesteden van UI/UX-onderzoek krijg je toegang tot experts op dit gebied die over de nodige kennis en ervaring beschikken om effectief onderzoek uit te voeren en waardevolle inzichten te bieden.

  2. Tijdsbesparing: Het uitbesteden van UI/UX-onderzoek bespaart je tijd die je anders zou besteden aan het leren, plannen en uitvoeren van onderzoeksmethoden. Hierdoor kun je je concentreren op andere belangrijke aspecten van jouw bedrijf.

  3. Kostenbesparing: Hoewel het uitbesteden van onderzoek initieel kosten met zich meebrengt, kan het op de lange termijn kostenbesparend zijn. Je hoeft immers niet te investeren in het opleiden van jouw team of het aanschaffen van speciale onderzoekstools en -software.

  4. Objectiviteit: Een externe partij die UI/UX-onderzoek uitvoert, heeft geen vooroordelen of interne bedrijfspolitiek om rekening mee te houden. Dit kan leiden tot objectievere en betrouwbaardere resultaten.

  5. Nieuwe perspectieven: Het inschakelen van een externe partij voor UI/UX-onderzoek kan nieuwe perspectieven en inzichten opleveren die je intern misschien niet had kunnen ontdekken.

  6. Schaalbaarheid: Als je jouw UI/UX-onderzoek uitbesteedt, kun je gemakkelijk de onderzoekscapaciteit op- of afschalen, afhankelijk van jouw behoeften. Dit biedt flexibiliteit en stelt je in staat om snel te reageren op veranderende marktomstandigheden of bedrijfsdoelen.

Door het uitbesteden van UI/UX-onderzoek profiteer je van deze voordelen, wat kan leiden tot een beter begrip van jouw gebruikers en een effectievere en aantrekkelijkere gebruikersinterface en -ervaring.

 

Scroll naar boven

Vul je email en website in en wij analyseren je website voor verbeteringen.