Figma

Figma is een krachtig grafisch ontwerpprogramma dat gebruikt kan worden voor het maken van verschillende soorten digitale ontwerpen, waaronder interfaces, illustraties en grafieken. Het programma wordt veel gebruikt door ontwerpers, ontwikkelteams en bedrijven om samen te werken aan ontwerpprojecten en prototypes te maken.
Figma Logo with blue background

Inhoudsopgave

Wat kan Figma?

Figma is volledig webgebaseerd en kan vanuit elke moderne webbrowser worden gebruikt. Het is ook beschikbaar als desktop-applicatie voor Mac en Windows. Het programma biedt een breed scala aan functies en tools die ontwerpers helpen bij het maken van complexe ontwerpen. Hieronder volgen enkele van de belangrijkste functies van Figma

Wat zijn de functies Figma?

1. Vectorontwerptools: Figma biedt een uitgebreide set vectorontwerptools waarmee je complexe vormen, iconen, logo’s en illustraties kunt maken. Deze tools zijn gemakkelijk te gebruiken en bieden verschillende opties om de vorm, grootte en kleur van het ontwerp aan te passen.

2. Prototyping en animatie: Figma biedt krachtige prototyping-tools waarmee je interactieve prototypes kunt maken voor je ontwerpen. Hiermee kun je de gebruikerservaring van je ontwerp testen en verbeteren. Daarnaast biedt Figma ook animatietools waarmee je animaties kunt maken voor je ontwerpen.

3. Collaboration: Figma is ontworpen om samenwerking te vergemakkelijken en stelt gebruikers in staat om samen te werken aan ontwerpen in realtime. Meerdere gebruikers kunnen tegelijkertijd werken aan hetzelfde ontwerp en de wijzigingen worden direct zichtbaar voor alle gebruikers.

4. Integraties: Figma kan worden geïntegreerd met andere ontwerptools, waaronder Sketch, Adobe XD en InVision. Dit stelt gebruikers in staat om ontwerpen te importeren en exporteren tussen verschillende tools.

Figma wordt ook geleverd met een reeks krachtige functies, zoals de mogelijkheid om ontwerpen te animeren, te prototypen en te testen. Hierdoor kunnen ontwerpers interactieve prototypes maken om de functionaliteit van hun ontwerpen te testen en te valideren voordat ze worden geïmplementeerd.
Figma ondersteunt ook integraties met andere tools, zoals Jira, Slack en Zeplin, waardoor ontwerpers naadloos kunnen samenwerken met ontwikkelaars en andere belanghebbenden.

Hoe gebruiken wij Figma?

Figma is voor Aquila een groot onderdeel van ons bedrijf, dat wij constant benutten voor allerlei werkzaamheden. Denk hierbij aan uiteraard het ontwerpen van websites en UI, maar ook het creëren van wireframes, prototypes en meer. Wij kunnen onze ontwerpen makkelijk delen met klanten om zo feedback te krijgen en uiteindelijk overzetten naar WordPress.

Contact
Ik heb interesse in...

Selecteer één of meerdere

Scroll naar boven

Vul je email en website in en wij analyseren je website voor verbeteringen.