Lipocentrum Maastricht

Wij hebben voor Lipocentrum Maastricht een UI/UX onderzoek uitgevoerd en op basis daarvan een website ontworpen en ontwikkeld. Sinds 2019 onderhouden wij deze website. In deze case study bespreken we onze samenwerking met Lipocentrum Maastricht, een toonaangevende kliniek gespecialiseerd in liposuctie en lichaamscontouren. We zullen het proces van UI/UX onderzoek, website ontwerp, ontwikkeling en onderhoud uiteenzetten en de impact op het bedrijf benadrukken sinds de lancering van de nieuwe website.
Lipocentrum Maastricht website mockup

Inhoudsopgave

Project Overzicht

Lipocentrum Maastricht kwam naar ons toe met de wens om hun verouderde website te vernieuwen. Ze wilden een moderne en gebruiksvriendelijke website met verbeterde functionaliteit om hun klanten een optimale online ervaring te bieden.

Het project begon met een uitgebreid UI/UX onderzoek om de behoeften en wensen van de klant te achterhalen. Op basis van de inzichten die uit dit onderzoek naar voren kwamen, ontwierpen en ontwikkelden we een nieuwe website met behulp van WordPress en Elementor. We selecteerden specifiek beeldmateriaal, installeerden plugins zoals Smush, WP Forms, Yoast SEO, Custom Reviews en meer.

Onze Verantwoordelijkheid

Ons team was verantwoordelijk voor het gehele project, van de initiële UI/UX onderzoeksfase tot het ontwerp, de ontwikkeling en het onderhoud van de website. Gedurende het hele proces stonden we in nauw contact met Lipocentrum Maastricht en zorgden we ervoor dat we hun visie en vereisten begrepen en implementeerden. We hebben niet alleen naar hun wensen geluisterd, maar ook proactief meegedacht over mogelijke verbeteringen die de online aanwezigheid van de kliniek verder konden versterken.

Tools

Wij maken gebruik van WordPress en Elementor vanwege hun flexibiliteit, gebruiksvriendelijkheid en brede scala aan functies en plugins. Deze tools stelden ons in staat om een op maat gemaakte website te creëren die aan de specifieke behoeften van Lipocentrum Maastricht voldeed.

Probleemstelling

Lipocentrum Maastricht had een verouderde website die niet voldeed aan de verwachtingen van hun klanten en niet effectief was in het genereren van conversies. De website had een verouderd ontwerp, beperkte functionaliteit en was niet geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, waardoor de gebruikerservaring tekortschoot. Bovendien bood de website slechts twee contactopties voor potentiële klanten: e-mailen of de kliniek bellen. Deze beperkte communicatiemogelijkheden maakten het voor klanten moeilijk om snel en efficiënt hun vragen te stellen of afspraken te maken, wat leidde tot gemiste kansen op conversies en klanttevredenheid.

Een ander belangrijk probleem was de beperkte online zichtbaarheid van de kliniek. De website was niet geoptimaliseerd voor zoekmachines, waardoor het moeilijk was voor potentiële klanten om de diensten van Lipocentrum Maastricht te vinden wanneer ze op zoek waren naar liposuctie en lichaamscontouring in de regio.

Daarnaast ontbrak het de website aan klantbeoordelingen en testimonials, waardoor het moeilijk was voor potentiële klanten om vertrouwen op te bouwen in de kwaliteit van de diensten die de kliniek aanbood.

Al deze problemen hadden een negatieve invloed op de online aanwezigheid en het vermogen van Lipocentrum Maastricht om nieuwe klanten aan te trekken en te behouden. Het was duidelijk dat er een grondige herziening van de website nodig was om de problemen aan te pakken en een positievere gebruikerservaring te bieden die zou leiden tot betere conversies en klanttevredenheid.

Oplossing

Om de problemen van Lipocentrum Maastricht aan te pakken en hun online aanwezigheid te verbeteren, hebben we de volgende oplossingen geïmplementeerd:

UI/UX Onderzoek:
We begonnen met een uitgebreid UI/UX onderzoek om de wensen en behoeften van zowel Lipocentrum Maastricht als hun klanten te identificeren. Dit onderzoek stelde ons in staat om een goed begrip te krijgen van de gewenste functionaliteit, structuur en ontwerp-elementen voor de nieuwe website.

Website Ontwerp en Ontwikkeling:
Op basis van de inzichten uit het UI/UX onderzoek, hebben we een modern en gebruiksvriendelijk ontwerp gecreëerd met verbeterde functionaliteit en navigatie. We hebben WordPress en Elementor gebruikt als ontwikkelingsplatform om de flexibiliteit en aanpasbaarheid van de website te garanderen.

Mobiele Optimalisatie:
We hebben ervoor gezorgd dat de nieuwe website volledig geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten, waardoor een naadloze gebruikerservaring op verschillende schermformaten wordt geboden.

Contactmogelijkheden uitbreiden:
Om de communicatie met potentiële klanten te vergemakkelijken, hebben we meer contactopties toegevoegd, zoals een contactformulier en online chatfunctionaliteit. Dit maakte het voor klanten eenvoudiger om vragen te stellen en afspraken te maken zonder de noodzaak om direct te bellen of te e-mailen.

SEO en Online Zichtbaarheid:
We hebben de website geoptimaliseerd voor zoekmachines en belangrijke SEO-plugins geïnstalleerd, zoals Yoast SEO. Daarnaast hebben we Google Search Console geïntegreerd en Google Business opgezet om de online vindbaarheid van de kliniek te vergroten. (Wij voeren zelf geen SEO werkzaamheden uit maar bouwen website met een basis SEO opzet)

Klantbeoordelingen en Testimonials:
We hebben een systeem geïmplementeerd voor het verzamelen en weergeven van klantbeoordelingen en testimonials op de website, waardoor het vertrouwen van potentiële klanten in de diensten van Lipocentrum Maastricht wordt vergroot.

Onderhoud en Ondersteuning:
Sinds de lancering van de nieuwe website in 2019, zijn we verantwoordelijk voor het onderhoud en de ondersteuning van de website. We werken nauw samen met Lipocentrum Maastricht om ervoor te zorgen dat de website up-to-date blijft en aan hun voortdurend veranderende behoeften voldoet.

Door deze oplossingen te implementeren, hebben we de problemen met de oude website van Lipocentrum Maastricht aangepakt en een moderne, gebruiksvriendelijke online ervaring gecreëerd die heeft geleid tot een toename in conversies en klanttevredenheid.

Recensie

Dhr. Roger Kroll
5/5

Wij waren op zoek naar een Web-professional die onze website zou creëren en ontwikkelen. AQUILA SERVICES heeft onze visie tot leven gebracht.We hebben onze wensen uitvoerig besproken voordat we met iets verder gingen. Tristan (Aquila) heeft een pakket samengesteld dat aan al onze wensen voldeed, wat op zijn beurt resulteerde in een website die onze verwachtingen ruimschoots overtrof. Fantastische service en een geweldige kerel met aandacht voor detail. Tristan heeft een scherp oog voor design en een creatieve/artistieke manier over hem die hem in staat stelt om al zijn vaardigheden in synergie te gebruiken om een project rond te krijgen en dat tegen de juiste prijs. Aquilla zal ons de komende jaren blijven adviseren over de beste manieren om verder te gaan met nieuwe functies en ideeën. We kijken uit naar een geweldige samenwerking en bevelen Aquila diensten ten zeerste aan bij iedereen die een website of webdiensten nodig heeft. Dank je Tristan voor de fantastische website!

Contact
Ik heb interesse in...

Selecteer één of meerdere

Veelgestelde
vragen

Wat is het verschil tussen UI- en UX-ontwerp?

Wij zijn een team en werken nauwkeurig samen met onze klanten om het beste resultaat te creëren voor jou gebruikers. Je kan dagelijks contact verwachten waar we samenwerken om de beste website en ervaring voor jou en je gebruikers te ontwikkelen.

Hoe kan UI/UX-onderzoek helpen bij het behouden van klanten?

De tijd die nodig is voor het ontwikkelen van een website varieert afhankelijk van het project. Gemiddeld duurt het ontwikkelen van een website tussen de 1-3 maanden. We beginnen meestal met UI/UX onderzoek en design, waarbij we de behoeften van jouw doelgroep in kaart brengen en een ontwerp maken dat hierop aansluit. Vervolgens gaan we aan de slag met de ontwikkeling van de website en houden we je op de hoogte van onze voortgang.

Wat zijn enkele voorbeelden van UI/UX-onderzoeksmethoden?

Wij ontwikkelen websites met een uniek design en gebruiksvriendelijke functionaliteiten. Of je nu een website nodig hebt voor je bedrijf, een blog, of een online winkel, wij kunnen je helpen bij het ontwikkelen van een website die past bij jouw doelen en behoeften. Ons team van ontwerpers en ontwikkelaars heeft ervaring met het ontwikkelen van verschillende soorten websites, van eenvoudige informatieve websites tot complexe e-commerce oplossingen.

Waarom is UI/UX-onderzoek belangrijk?

Het ontwikkelproces begint met een kennismakingsgesprek waarin we bespreken wat je doelen zijn en wat je verwacht van de website. We analyseren je huidige website als je die hebt, of we beginnen met UI/UX onderzoek als je nog geen website hebt. We ontwikkelen vervolgens een ontwerp dat past bij jouw behoeften en wensen. Als het ontwerp is goedgekeurd, gaan we over tot de ontwikkeling van de website. We zorgen er tijdens het ontwikkelproces voor dat je op de hoogte blijft van onze voortgang en stellen je in staat om feedback te geven.

Wat zijn de voordelen van het uitbesteden van UI/UX-onderzoek?

Het kostenplaatje voor het laten ontwikkelen van een website hangt af van verschillende factoren, zoals de complexiteit van de website, de functionaliteiten die je nodig hebt en het niveau van maatwerk dat vereist is. Voor we een offerte maken, bespreken we eerst met jou wat je nodig hebt en wat je budget is. Op basis van deze informatie kunnen we een nauwkeurige offerte opstellen.

Scroll naar boven

Vul je email en website in en wij analyseren je website voor verbeteringen.